Цанко Арабаджиев пред бТВ: Целта ни е да стигнем до хората, които имат нужда от нас

25.05.2022 Цанко Арабаджиев пред бТВ: Целта ни е да стигнем до хората, които имат нужда от нас

„ББР е най-добре капитализираната банка в България и амбициите ни за развитието й са много големи“, това каза в предаването „120 минути“ по бТВ изпълнителният директор на банката Цанко Арабаджиев.

Той посочи, че Българската банка за развитие е в добри и сигурни ръце. След встъпването на новото ръководство преди почти година тя е повишила ефективността си и бележи ръст в директното кредитиране, фокусирайки се върху малкия и средния бизнес. „ББР вече е с отворени врати. През последните месеци екипите ни организираха десетки срещи с бизнеса в различни точки от страната. Срещнахме се и с почти всички браншови организации. Всеки е добре дошъл при нас“, увери Арабаджиев.

Само от началото на тази година банката стартира пет нови програми в помощ на малкия и средния бизнес. Те са в подкрепа на редица затруднени сектори и към тях има голям интерес, защото спасяват съществуването на фирмите в трудните моменти. „Целта ни е максимално да опростим и улесним процеса на финансиране и в същото време да успеем да стигнем до хората, които имат нужда от нас“,  допълни изпълнителният директор на ББР.

Той представи антикризисната програма на банката за справяне с инфлацията чрез предоставяне на оборотни средства при облекчени условия и подкрепата за туристическия бранш чрез финансиране на предстоящия сезон за хотелиери и ресторантьори с гратисен период от 18 месеца.

Голям е интересът и към програмата „Енергийна подкрепа“, с която ББР подпомага компаниите при скока на цените на тока да разсрочат разходите си за електричество за 4 последователни месеца по избор в рамките на 2022 г. Фирмите могат да кандидатстват за финансиране на бъдещи плащания и неплатени фактури.

„Работим активно  и имаме подобрение в почти всички ключови параметри, което се вижда ясно и в тримесечния ни отчет от началото на годината. Вървим към една много по-висока финансова стабилност“, обобщи Цанко Арабаджиев.

 

fixed-button-icon Кандидатствай fixed-button-icon Онлайн банкиране
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster